Inici experiències L'oli de tafona sap millor Tornar
L'oli de tafona sap millor
Compartir

Endinsa't en la història, la tradició i la cultura local

Descobreix l'assombroso funcionament d'un mecanisme ancestral amb més de 500 anys d'història, que continua en ple funcionament en harmonia amb la rica tradició familiar.

Sa Tafona, coneguda com "Almazara" en castellà (deriva de l'àrab المعصرة, al-maʿṣara, que significa "la premsa"), és un molí de pedra que en temps passats era mogut per la força d'animals per triturar les preuades olives que es dipositaven sobre la seva robusta pedra.

 

Reviveix el passat

Recordant la seva història, Sa Tafona es posarà en marxa per a tu, amb l'única diferència que hem deixat enrere la tracció animal i avui en dia, aquesta almàssera ha estat cuidadosament restaurada i adaptada a l'electricitat, mantenint viva l'essència del procés ancestral gràcies a les màquines instal·lades pel avi dels actuals propietaris.

 

Única a l'illa

Com a particularitat, destaca com l'única almàssera a les Illes Balears que encara utilitza el sistema tradicional, amb un molí de tres pedres còniques que descansen sobre una base de pedra de 2,5 metres de diàmetre. Aquí, continuem utilitzant estores i premses hidràuliques tradicionals per preservar les pràctiques que contenen un profund significat històric i familiar.

 

Una família plena de tradicions

Més de 1.400 metres quadrats conformen la casa senyorial i l'almàssera on es troba l'antiga almàssera; els primers registres que mencionen la història d'aquest lloc es remunten a l'any 1525, sempre lligats a activitats relacionades amb la producció d'oli d'oliva i cítrics. Des del segle XVI, la família local ha establert el seu llar a Sóller, i disset generacions després, continuen produint aquests preuats fruits que són una part integral de la vall de Sóller.

Mantenir vives les tradicions i adaptar-les als temps moderns ha estat un desafiament monumental per a aquesta família, que ha acumulat una rica experiència en el sector al llarg de la seva llarga trajectòria.

 

Viu la producció

En aquesta fascinant experiència, tindràs l'oportunitat de presenciar com s'extreu l'oli d'aquestes olives i com s'obtenen diferents intensitats d'aquest preuat líquid daurat.

La producció d'oli a l'almàssera generalment comença a mitjans d'octubre i es prolonga fins a finals de gener, coincidint amb la collita de les olives a la vall. A més de produir oli a partir dels seus propis olivars, ofereixen un servei als petits productors de la Serra de Tramuntana, que porten les seves pròpies olives i se'n van amb el seu propi oli de qualitat per al seu consum personal.

 

Degusta de primera mà el sabor de la història local

Durant el recorregut, tindràs el plaer de degustar l' "or líquid" de la Serra de Tramuntana, juntament amb altres productes típics de l'illa que enriquiran la teva experiència.


Inclou:
Guia
Traducció a l'anglès
Degustació d'olis i productes locals

Localitat: Soller, S'Arraco
Duració: 02:00:00
Nº Persones: 8 – 55
Experiència de Tot l'any
Idiomes: Español, Catalan, English, Deutsch

Escriu-nos a info@toureco.es per conèixer les nostres promocions i disponibilitat.

Desembre 2023
Dilluns
Dimarts
Dimecres
Dijous
Divendres
Dissabte
Diumenge
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Enviar
sgm

© Toureco 2015. Tots els drets reservats.

InstagramInstagramInstagram